Húsvéti Rallycross a Rabócsiringen!

Április 16.-17. között került megrendezésre az Oláh-Gumi Húsvéti Rallycross Parádé ahol a FastRacers csapat versenyzője, Szabó Dénes is versenybe szállt a bajnoki pontokért egy nagyon népes és nehéz mezőnyben, rengeteg néző előtt.

A versenyt színesítette, hogy 15 év kihagyás után Dénes Édesapja is, Szabó “Szamóca” Tibor ringbe is szállt, ahol is fiával együtt csatázhattak a máriapócsi pályán. Az első nap után Dénes a következőképpen értékelte a vasárnapot:

“A mai napot remek eredményekkel zártuk. Édesapám és én is örülünk az eredményeknek, Ő az 1. Előfutamot a 9. helyen, míg én az 1. Helyen végeztem, majd a 2. Előfutamon jobban teljesítve apa a 8. Én pedig egyel visszacsúszva a 2. helyen végeztem. Holnap kemény futamokra számítok úgyhogy most kipihenem magam és reggel újult erővel gurulunk a golffal a rajthoz”

 

 

 

A vasárnapi előfutamok után Dénes és Édesapja is izgatottan várták a hétfőt, ahol is már az elődöntők és a döntők  következtek. Dénes az egyik elődöntő futam 1. rajtkockájából, Szamóca pedig egy másik elődöntő futam 3. rajtkockájából várta a küzdelmet. Titkon abban bíztak, hogy az elődöntők után egy igazi Apa-Fia “harcban” lesz részük a döntőben…. 🙂

A technika ördöge sajnos közbeszólt (mint minden technikai sportban…), és Szamóca feladni kényszerült a versenyt, míg Dénes célba ért és kategóriájának 2. helyezését hozhatta el a tavalyi bajnok. A verseny után így értékelte a hétvégét:

“Egy 2. helyezéssel zártam a hétvégét, aminek nagyon örülök hiszen a technika a végét járta, de beért a célba ez a lényeg. Apa sajnos féltengely törés miatt kénytelen volt feladni a küzdelmet, de így is 5. helyen végzett a hétvégén.”

A bajnokság következő futama a pünkösdi verseny lesz, ami szintén a máriapócsi RabócsiRingen kerül majd megrendezésre. Várunk oda is mindenkit, és szurkoljon együtt Dénesnek, hogy tudja megvédeni a tavalyi bajnoki címét!!!

Köszönjük támogatóinknak, akik nélkül ez a remek eredmény nem jöhetett volna létre:

SZABÓ GUMI, Nagykálló – www.szabogumi.hu

A-VÉD Kft., Budapest Podmaniczky út 57.

Kovács-Autó Oros – www.kovacsauto-oros.hu

Intrudair Kft. – www.intrudair.com

 

Évindító a 23. HELL Miskolc rallyn!

 

A sikeres teszt után elkezdődött a 2017-es év első versenye, a 23. HELL Miskolc rally. A Barna Tibor-Szollár Csaba páros az ORB 3-as géposztályában izgatottan várta a megmérettetést az eddigi talán legerősebb mezőnyben. 14 gyorsasági szakaszon összesen 168 km-t kellett megtenniük a versenyzőknek, ami az etap szakaszokkal együtt közel 800 km-t jelentett. Koránt sem ígérkezett könnyű versenynek…

 

A sikeres átvételek és pályabejárás után egy nagyon jó hangulatú prológgal nyílt meg pénteken a Miskolc rally a Népkertben, ami ismét otthont adott a népes mezőnynek, hogy szórakoztassák a közönséget a miskolci salakon.

Szombat délelőtt vette igazán kezdetét a verseny a Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt gyorsaságival, ami már klasszikusnak mondható a magyar rally történetében. A gumiválasztás nem tűnt túl ideálisnak, ugyanis az autó hátulján nem tudtak kellőképpen megmelegedni a Pirelli abroncsok, így ennek köszönhetően a tapadás sem volt ideális. Bükkszentlászló után a Garadna-Mályinka szakasz következett a maga 18 km-ével, és változatos aszfaltjával. A szervizpark, és gumicsere után következett ismét a Bükkszentlászlói gyorsasági, aminek a végén sikerült összeszedni egy bal első defektet ami egy tempós jobb kanyarban viccelte meg az autót és legénységét, de sikerült az úton tartani a versenyautót és a gyors kerékcsere után ismét jöhetett Mályinka. A 3. körben már a tapadással nem volt gond Bükkszentlászlón, jól működtek a Pirellik. A szombati utolsó gyorsasági rajtjába már szürkületbe érkezett meg a mezőny, ahol nehezítette a körülményeket a pályán lévő rescue, ami éppen egy autót mentett ki a pályáról. Ennek köszönhetően már teljes sötétségben rajtolt el a Mitsubishi. A mályinkai széles részen nem is volt gond, de a bánkúti elágtól a szűk részen már olyan felhordásos, és sziklás volt a pálya, hogy az erdőben sikerült ismét egy defektet összeszedni, a változatosság kedvéért most jobb elől… A kerékcserét a sötét erdőben kellett végrehajtani (itt megköszönjük a nézők segítségét, akik lámpával segítették munkánkat), ami nem volt egyszerű feladat. Ennek köszönhetően, bosszúsan és hatalmas hátránnyal a kategória 7. helyén végzett a páros a szombati nap és került a versenyautó a szombati eseti Parc Fermé-be.

A hosszú szombat után egy még nehezebbnek ígérkező vasárnap következett összesen 8 gyorsasági szakasszal, gyönyörű napsütéses időben a mezőny végén egy hatalmas hátránnyal. Sajnos már a vasárnap sem kezdődött jól, hiszen már a Parc Fermé-ből kihajtva az etap szakaszon ismét bal első defekt lett!! Ismét gyors kerékcsere, és irány a szervizpark.

A napi első Lyukóbánya-Parasznya gyorsaságit “végigtapogattuk”, hiszen a felhordás már teljesen átírta a pályát így az itiner sem tűnt túl jónak. A következő szakasz sajnos egy baleset miatt etap lett, és indultunk ismét Mályinkára, de most a másik irányból. Köszönhetően a jó gumiválasztásnak és a felhőtlen jókedvnek egy jó gyorsaságit sikerült abszolválni! Mivel a szombaton elszenvedett hátrány miatt mezőny végén kellett elrajtolni, így az előttünk lévőt hamar utolértük ami egy kicsit rontott az időnkön, viszont nagyon sportszerűen és gyorsan félrehúzódott versenyzőtársunk, akinek ezúton is köszönjük a korrekt és gyors reakciót.

A vasárnap többi része már hasonló tempóban és hangulatban telt el. A vasárnapi utolsó gyorsaságira már ismét szürkületben érkeztünk meg, ami szintén jól sikerült a nagyon felhordásos és murvás “aszfalton”… 🙂

Összességében egy nagyon hosszú és nehéz verseny van túl a FastRacers csapat Mitsubishi-s párosa, akik a verseny végére az ORB 3-as géposztály 6. helyére küzdötték fel magukat. Nagy lendülettel készülnek a következő Ózd rallyra, ahol reméljük nem lesz gond a gumikkal és csatába tudnak szállni a bajnoki pontokért.

 

Köszönjük támogatóinknak, és nem utolsó sorban szervizcsapatunknak akik megfeszített munkával dolgoztak azért, hogy egy ilyen hosszú és nehéz versenyen részt tudjunk venni.

Köszönet:

A-VÉD Kft.

Intrudair Kft.   www.intrudair.com

Kovács Autószerviz, Oros   www.kovacsauto-oros.hu

 

… egy jól sikerült teszt!

Sikeresen zárult a Barna Tibor-Szollár Csaba páros mai tesztnapja.

A napot egy csúnya defekttel kezdték a srácok, de szerencsére nagy baj nem történt és egy gyors kerékcsere után folytathatták az autó beállításainak finomítását. A teszt végére a tapadás szinte tökéletes lett, ami köszönhető az apró futómű állításoknak, és természetesen a gumiknak. A kihangosításban is akadt némi probléma, de ezt is gyorsan sikerült kijavítani, így bizakodva és jókedvűen várják a versenyzőink a HELL 23. Miskolc rally-t!! 🙂

Külön köszönet a mai napért a szervizcsapatnak!!!

Az utolsó simítások a HELL 23. Miskolc rally előtt

Elkészült a Barna Tibor-Szollár Csaba páros Mitsubishi Lancer EVO IX.-ének a matricázása is.

A versenyautó bevetésre kész, a verseny előtti szerdai napon még a fiúk egy teszten pontosítják a beállításokat, és “belakják” az autót a 2017.-es szezonra. A teszt kiemelten fontos a csapatnak, hiszen egy nagyon erős mezőny, és egy hosszú verseny áll előttük amihez rendkívül fontos, hogy minden apró paraméter a lehető legjobban illeszkedjen a páros stílusához. Ehhez a téli felkészítés során az autó kapott egy teljesen új kábelköteget, ami egy új szoftverrel is párosul. A motor is nagy revízión esett át és a “kicsavart” teljesítményt egy újjáépített hajtáslánccal, és futóművel lehet precízen az aszfaltra vinni.  Természetesen a teszt után jelentkezünk a friss élménybeszámolóval… 🙂

A Hell 23. Miskolc Rallye programja:

Március 30. (csütörtök):
Fakultatív adminisztratív átvétel, 18.00-21.00
(CEZ, Hist, ORB, Rallye2), Miskolc-Tapolca, Avalon Park.
ORB
Március 31. (péntek):
Adminisztratív átvételek, 7.30-12.00-ig (Avalon Park, Miskolc-Tapolca)
Technikai átvételek, 8.00-12.30-ig (Miskolc Autóház, Skoda Szalon, Pesti út 21.)
Prológ (Miskolc, Népkert) 17.30
Április 1. (szombat), gyorsasági szakaszok:
GY1 – Bükkszentlászló – Bükkszentkereszt/1 12.19
GY2 – Garadna – Mályinka/1 12.52
GY3 – Bükkszentlászló – Bükkszentkereszt/2 15.35
GY4 – Garadna – Mályinka/2 16.08
GY5 – Bükkszentlászló – Bükkszentkereszt/3 18.52
GY6 – Garadna – Mályinka/3 19.24
Április 2. (vasárnap), gyorsasági szakaszok:
GY7 – Lyukóbánya – Parasznya/1 8.24
GY8 – Kánó – Ragály/1 9.27
GY9 – Mályinka – Garadna/1 10.30
GY10 – Lyukóbánya – Parasznya/2 13.03
GY11 – Kánó – Ragály/2 14.08
GY12 – Mályinka – Garadna/2 15.09
GY13 – Lyukóbánya – Parasznya/3 17.42
GY14 – Kányó – Ragály/3 18.45
Céldobogó, Hell (Szikszó közelében), Angel Petrol 20.00

A pilótai és a gyártói pontversenyt is az M-Sport vezeti

Az M-Sport World Rally Team versenyzőpárosa Sébastien Ogier – Julien Ingrassia a hétvégi Mexikó Rallyn harmadik dobogós helyezését érte el a szezon során. Az EcoBoost-motoros Ford Fiesta WRC-vel versenyző világbajnoki címvédő francia pilóta visszavette a vezetést a pilóták bajnokságában.

Mexikóban mindhárom Fiesta WRC-vel versenyző pilóta neve mellé szakaszgyőzelmek kerültek és az Ott Tänak- Martin Järveoja kettős remek negyedik helyének köszönhetően a futam után az M-Sport WRT 36 ponttal vezeti a konstruktőri  pontvadászatot.

Classic Automobil Show az AMTS-en

Immáron negyedik éve, teljesen különálló tematikaként mutat be patinás veterán és oldtimer modelleket a Classic Automobil Show, a MAVAMSZ (Magyar Veteránjárművesek Szövetsége) rendezésében, melyre ezúttal is külön pavilonban kerül sor.

Az AMTS nem titkolt törekvése, hogy az autózás szerelmeseinek egyre szélesebb rétegét lássák el évről-évre felejthetetlen élményanyaggal a vásárterület pavilonjaiban, valamint külső területein egyaránt. Kiállítás terén mára már messze nem csupán a szűken vett tuning-gépek és importőri standok seregszemléje az AMTS, hanem a vadonatúj autók mellett a veterán járművek is helyet kaptak.

Classic Automobil Show-t jegyző MAVAMSZ idén új helyre költözik a rendezvényen belül. Március 24-26. között a Hungexpo “F” pavilonját töltik meg szebbnél-szebb, többségükben muzeális minősítéssel rendelkező járművekkel, de a hatalmas túljelentkezés miatt jut néhány makulátlan klasszikus a “G” csarnok standjaira is.

A veterán pavilon járműkiállítása már a 2013-as kezdet óta szép számú közönség kedvence, igazi találkozóhellyé vált a kilátogató családok, baráti társaságok tagjai között. Így lesz ez idén is: bemutatkoznak a MAVAMSZ tagszervezetei, ezen felül önálló kiállítási területet kapnak a veterán kabrió, kupé, mini és törpe autók, valamint kombi járművek is!

Bemutatkoztak Solbergék

Svédország fővárosában Stokholmban –  youtube.com -, élő műsorban  mutatta be 2017-es autójának festését a PSRX Volkswagen World RX Team Sweden csapata.

Petter Solberg és Johan Kristoffersson alkotta csapat izgatottan várja a barcelónai szezonnyitót.